Egy kis anyagismeret

A fülbevaló kiválasztásánál ügyelni kell az Önnek legmegfelelőbb anyag megválasztására.  Új lövés esetén a jól megválasztott anyag elősegíti a gyógyulást.  Az érzékeny gyulladással járó reakciók nagy mértékben csökkenthetők, ha nem olyan fülbevalót választ, amelynek az anyagára allergiás. Általánosságban javasoljuk, hogy mondjon le azokról a fülbevalókról, amelyek egészségre káros nehézfémeket, pl. ólmot és kadmiumot, illetve egészségre káros fémet, pl. kobaltot tartalmaznak. A szaküzletekben a Studex partnereink megfelelő tanáccsal szolgálnak.

Best materials for Studex studs and hoops
A Studex fülbevalók a következő anyagokból készülnek:

  • Színarany, 18 karát (750), sárga- vagy fehérarany
  • Színarany, 14 karát (585), sárga- vagy fehérarany
  • Titán
  • Orvosi acél

Valamennyi Studex fülbevaló antiallergén, nikkel-, ólom-, kadmium- és kobaltmentes. Így megfelelnek az EU nikkelrendeletének, valamint az amerikai FDA-irányelveknek (Amerikai Élelmiszer – és Gyógyszerhatóság).

Mit is jelent a „nikkelmentes”?
A nikkellel manapság számos formában találkozhatunk, pl. ékszerekben, szemüvegkeretekben, karórákban, cipzárakban, gombokban, csatokban vagy ollókban. Az egyéb anyagok mellett sok acél is tartalmaz nikkelt. Még a fejes saláta és a csokoládé is. Sőt, még a drága divatékszerek is jelentős nikkeltartalommal rendelkezhetnek. Mivel sok ember allergiás a nikkelre, az EU nikkelrendelete előírja, hogy hetente mennyi nikkel érintkezhet a bőrrel. Fülbevalók esetén ez a mennyiség négyzetcentiméterenként 0,2 mikro-gramm lehet hetente (azaz a gramm milliomod része). A Studex fülbevalói alaposan túlteljesítik ezt az előírást, mert gyakorlatilag nikkelmentesek.

Mi az az orvosi fém?
A Studex által használt orvosi fém a nem rozsdásodó, 316L jelzésű acél. Mint minden acélfajta, ez is tartalmaz nikkelt. A fülbevalóink nikkeltartalma azonban nem éri az EU nikkelrendeletében meghatározott értéket, így gyakorlatilag nikkelmentesnek tekinthetők és mind belőhető, mind csere fülbevalóként alkalmazhatók. Ezt az acélfajtát használják a sebészetben is, pl. olyan implantátumként, amely minden káros mellékhatás nélkül egész életen át a testben maradhat.

Mit jelent a 14 karátos arany esetében az 585, illetve a 18 karátosnál a 750 jelzőszám?
Eredetileg az arany tisztaságát karátban adták meg. A metrikus rendszerben viszont az ezrelékértéket használják. Az 585, illet a 750 az ötvözet ezred része tiszta aranytartalmának súlyát (nem mennyiségét) adja meg. A 14 karátos arany esetében, például, az ötvözet 1.000 grammjának 585, míg a 18 karátos esetében 750 (közel háromnegyed része) része tiszta arany. Minél magasabb az aranytartalom, annál teltebb az aranyszín.

A sárga arany olyan aranyötvözet, amely tiszta aranyból, ezüstből és rézből készül. Az anyagok mennyisége határozza meg a színt.
A fehérarany viszont olyan aranyötvözetre utal, amely a tiszta arany mellett színtelenítő anyagokat, pl. palládiumot vagy ezüstöt, tartalmaz. Így a szín az anyagok mennyiségétől függően a sápadt fehérestől a szürkéig változhat.
A Studex valamennyi sárga- vagy fehéraranyból készült fülbevalója szintén nikkelmentes.
A titán olyan természetes anyag, amely nagyon rozsdaálló, kemény és rendkívül könnyű. Az orvosi titánból a gyógyításban alkalmazott, kiváló minőségű implantátumok készülnek. Ez igaz a fülbevalókra is, mert nem mérgezőek, így megakadályozzák a szervezet reakcióit és ennek köszönhetően elősegítik a gyorsabb sebgyógyulást.
A Studex fülbevalók 23-as minőségű (illetve 6AL4V-ELI jelzésű) titánötvözetből készülnek. Ezt az ötvözetet a többivel ellentétben nagyfokú tisztaság, töredezés nélküli ellenálló képesség, valamint magas fény jellemzi. Ez az ötvözet nikkelmentes és így hosszú ideig a testben maradhat.
A Studex titánfülbevalóinkat egy különleges, szabadalmaztatott eljárásnak vetjük alá, melynek eredménye egy összefüggő és 99,9% tisztaságú titánbevonat. Így nem korrodálódnak és nem foltosodnak. Ennek köszönhető a titán fülbevalóink tiszta világos aranyszíntől a pezsgőszínig terjedő színválasztéka.

Mennyire jó a műanyag fülbevaló?
Igyekszünk lebeszélni az ügyfeleinket az olcsó, műanyag fülbevalókról, különösen abban az esetben, ha azok eredete ismeretlen. A hideg műanyag megvetemedhet, illetve széttörhet. A színaranyból vagy a titánból készült, kiváló márkás fülbevalók össze sem hasonlíthatók ezekkel a műanyagokkal.
A Studex partner szaküzletekben nem csak belőhető antiallergén és nikkelmentes fülbevalók, hanem kiváló arany, platina, titán és ezüst cserefülbevalók is kaphatók.

 

 

Egy kis anyagismeret december 23, 2011

Maradjunk kapcsolatban

twitter Kövess Minket Twitteren.
Studex FanClub Hungary Studex FanClub a Facebookon
pinterest Találkozzunk a Pinterest-en.
Instagram Kövess Instagramon.
youtube Nézd meg videóinkat a YouTube-on.
email Üzenj Nekünk.
rss Iratkozz fel az RSS-re

Ennyire egyszerű