Kérdések és Válaszok

Hol lövethetem ki a fülem Studex készülékkel?

Magyarországon számtalan ékszerüzlet, ékszerész, illetve kozmetika, gyermekorvos,  is használja a kitűnő márkás eszközünket, illetve a steril belőhető fülbevalóinkat. Küldje el adatait a Kapcsolat felvételi lapon vagy hívja az alábbi telefonszámot: +36 1 312 1397. Készséggel megadjuk Önnek a legközelebbi Studex partner elérhetőségét.

Ha Magyarországon kívül keres Studex partnert, készséggel segítenek Önnek a helyi képviseletek és fiókok munkatársai.

Ezek listáját lásd itt:

Nemzetközi képviseletek

Magammal vihetem a fülbelövésre a régi fülbevalómat?

Nem, mivel a Studex készüléket használó fülbelövőknél az – sajnos – nem használható, mert ezek az eszközök úgy működnek, hogy a fület egy steril belőhető fülbevalóval lyukasztják ki. Ezeket a belőhető fülbevalókat egy steril buborékcsomagolásban szállítjuk a partnereinknek. Ebből a csomagolásból kerül a fülbevaló és a kapocs egy sterilizált kapszulában közvetlenül az eszközbe. A belövés során nem csak a fülbevaló, hanem a fülbevaló kapocs is a helyére kerül. Ennek köszönhetően nincs szükség a frissen lőtt lyuk érintésére. Az eszközeink kizárólag a megfelelő Studex belőhető fülbevalókkal használhatók. A különböző fülbelövő rendszereinkről bővebb információt itt olvashat: Biztonságos füllyukasztás

A régi fülbevalókhoz képest a mi fülbelövő rendszerünk fülbevalói számos előnnyel rendelkeznek:

  • A steril csomagolásuk megakadályozza a frissen lőtt füllyuk begyulladását és elfertőződését.
  • Különböző anyagok közül választhat.
  • A „belőhető fülbevalók” nálunk nem tartoznak az „unalmas” kategóriába, mert a mi belőhető fülbevalóink különféle kialakításai és formái már az első pillanattól kezdve „stílust” képviselnek.

Mennyi ideig kell a belőtt fülbevalót benntartanom?

Legalább 6 hétig ne vegye ki a belőtt fülbevalót a fülcimpából. A porcrészből legalább 12 hétig ne vegye ki a fülbevalót.
6 hét (fülcimpa), illetve 12 hét (porc) után a belőtt fülbevaló kivehető és a kívánt fülbevalóval kicserélhető.
Az első 5 (fülcimpa), illetve 12 (porc) hónapban kizárólag behelyezhető és ne lógó fülbevalót használjon. A fülbevaló szára nikkelmentes orvosi acélból, illetve egyéb antiallergén anyagból készüljön. A Studex által forgalmazott Sensitive (érzékeny) vagy Select (Választék) sorozat valamennyi darabja optimális cserefülbevaló. A szaküzletben találhat számtalan olyan, kiváló minőségű, pl. színarany, fülbevalót, ami cserefülbevalóként is nyugodtan viselhető. A porcba a Barbells-t ajánljuk.

Ha betartja ezeket az utasításokat és megfelelő módon kezeli a frissen lőtt lyukakat, sok öröme lesz benne. Tartsa be a Kezelési útmutatónkat.

Mennyibe kerül a fülbelövés?

Természetesen a különböző üzletekben különböző árakat talál. A kiváló Studex eszközt használó ékszerüzletekben, ékszerészeknél, szépségszalonokban és drogériákban, illetve orvosi rendelőkben a fülbelövés árát a fülbevaló ára tartalmazza.  Egy képzett Studex partnernél a steril fülbevalóval történő, szakszerű belövés ára körülbelül  5.000 Ft/pár- tól kezdődik.

Fáj a fülbelövés?

Ez az a kérdés, amit a leggyakrabban feltesznek nekünk. A speciális eszközünknek köszönhetően a füllyukasztás csupán másodpercek kérdése. Mindössze egy apró csípés érezhető. A Studex System75-nek köszönhetően gyakorlatilag észre sem veszi, hogy az új fülbevalója a helyére került. Éppen ezért gyerekeknél előszeretettel használják. A videónkon jól látható, hogy a vendégeink még a szemükkel is alig pislognak a fülbelövés során. Ez a szabadalmaztatott rendszerünknek és a jól képzett szakembereinknek egyaránt köszönhető. Büszkék vagyunk arra, hogy a vendégeink számára a fülbelövés kapcsán a lehető legjobb élményt tudjuk kínálni.

Hány éves kortól kaphat a gyerek belőhető fülbevalót?

Ezt a kérdést teszik fel a szülők a leggyakrabban. Válaszul hadd mondjunk néhány tényt és adjunk néhány tanácsot

A fülbelövés kapcsán a „legmegfelelőbb” vagy a „megfelelő” időt egyértelműen nem lehet meghatározni.

Mivel a fülbelövő rendszerünkkel és a fülbevalóinkkal 6 kontinens 70 országában vagyunk jelen, tudjuk, hogy ezzel kapcsolatban mindenhol más a szemlélet.

Minden kultúra másképp felel erre a kérdésre. Bizonyos kultúrákban, pl. Mexikóban vagy Olaszországban megszokott, hogy a kislányoknak már egészen kisbaba korukban kilyukasztják a fülét. Más kultúrában vannak olyanok, akik általában rossz szemmel nézik a gyerekek fülbevalóját. Németországban az a tendencia, hogy egyre több gyerek visel fülbevalót, főleg akkor, ha a szülei, legfőképpen az anyjuk is visel. Világviszonylatban ez a tendencia erősödik.

Nem akarjuk megmondani a szülőknek, hogy mit tegyenek, illetve, hogy mit kellene tenniük. Ha mégis felteszik nekünk a kérdést, azt javasoljuk a szülőknek, hogy legalább az alapvető oltásokat (diftéria, tetanusz) várják meg. Adott esetben kérjék ki a gyermekorvos véleményét. Azt is javasolni szoktuk,- bizonyos esetekben- , hogy várják meg, amíg a gyerek maga kéri a fülbevalót. Néhány gyerek már 5 éves korában szeretne fülbevalót, míg mások csak 15 évesen, illetve van, aki sose.

Ha a gyerekkel a fülbevaló mellett döntöttek, tegyen a gyerek (és ezáltal, az Ön) kedve szerint, de mindenképpen Studex eszközt használó szaküzletet válasszanak. Így ugyanis biztosak lehetnek abban, hogy a legjobb minőséget kapják: A Studex fülbelövő rendszerek világelsők. Gyermekek számára különösen a Studex System75-öt ajánljuk. Ennek az új, szabadalmaztatott rendszernek köszönhetően egyrészt a gyerekek szinte alig érzik a fülbelövést. Másrészt az eljárás gyakorlatilag hangtalan, és így a gyerekek nem ijednek meg. A partnereink pedig a legjobb képzésben részesültek. A belőhető fülbevalók sterilek és mind Ön, mind a gyermeke megtalálhatja a kitűnő alapanyagokból készült, aranyos formát. Az egész kicsik számára a bébi sorozat kínálja az első fülbevalót, valamint egy szép ajándékcsomagot. Ha a gyerek Önnel együtt választhatja ki a saját fülbevalóját, az ebből fakadó öröm miatt kevésbé összpontosít a fülbelövésre. Ugyanígy a szóhasználat is hatással van a gyerekre: Ne mondja, hogy „szúrni”, vagy „lőni” a fülbevalót, hanem inkább azt, hogy „elhelyezni” vagy „megcsinálni”. Ne mondja azt sem, hogy „pisztoly”, illetve valami hasonlót, hanem használja inkább pl. a „füllyukasztó”, illetve a „kis fülbevaló behelyező eszköz” szavakat. (Technikailag helyes, hogy a Studex System75 beszúrja a belőhető fülbevalót. De nincs szó pisztolyról vagy fogóról és ugyanúgy nincs szó lövésről vagy becsíptetésről.) Keressen egy üzletet, ahol Studex termékeket árulnak, és egyszer menjen el a gyerekkel csak úgy nézegetni a fülbevalókat. Ha a következő alkalommal a kedves füllyukasztó már ismerős, a gyerek sokkal kevésbé lesz ideges. Ismerjük az orvosnál tett látogatásokból, hogy az injekciótól sok gyerek fél még akkor is, ha az nem minden esetben rossz. Az injekcióval ellentétben a gyerek a System75-el végzett fülbevaló behelyezést gyakorlatilag elhanyagolhatóan érzi.

Rendkívül fontos az újonnan lőtt füllyukak megfelelő kezelése. Gyerekek esetében ez, természetesen, a szülők feladata. Feltétlenül tartsa be a kezelési útmutatónkban foglaltakat. Beszélje meg a gyermekével (a korának megfelelően), hogy miként járulhat hozzá a füle minél gyorsabb gyógyulásához. Ügyeljen arra, hogy a rögzítő rész ne legyen túl szoros, mert így biztosítható a megfelelő szellőzés.

Nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk azoktól a szülőktől, akik a gyermekük fülbelövéséhez az egyik partnerünket választották. Mind az eredménnyel, mind az egész folyamat lefolyásával nagyon elégedettek voltak. Örömmel vesszük, ha megosztják velünk a tapasztalataikat.

Itt olvashat bővebben a Kimondottan kisbaba fülek számára készült bébi sorozatról.

Mi a legjobb kezelés a frissen lőtt fülem számára?

A füllyukak megfelelő kezelése rendkívül fontos. Éppen ezért tartsa be a Kezelési útmutatónkat. Felnőttként vegye át ezt a feladatot a gyerekétől, illetve segítsen a nagyobb gyereknek, hogy ne feledkezzen meg az ápolásról.

Úgy érzem, begyulladt a lyuk. Mit tegyek?

A gyulladás steril belőhető fülbevaló használatával, majd a belövést követő rendszeres ápolással elkerülhető. Ügyeljen arra, hogy a kapocs rész ne legyen túl szoros, mert így biztosítható a megfelelő szellőzés. Ez elősegíti a gyógyulást. Különösen figyeljen arra, hogy a fülbevaló olyan anyagból legyen, amire szervezete nem reagál érzékenyen, és tudja viselni, és ami megfelel az egészségügyi előírásoknak. A Studex belőhető fülbevalóink sterilek és steril csomagolásúak. A Sensitive és Select sorozat valamennyi fülbevalója antiallergén, nikkel-, ólom-, kadmium- és kobaltmentes, és ezért tökéletes választás.

Ha azonban mégis gyulladás lép fel, az Ön közelében található Studex partnernél is beszerezhető Studex After Piercing kezelő folyadék segít. Javasoljuk, hogy vásároljon rögtön egy 100 ml-s flakonnal.

A frissen belőtt fülbevalót ne vegye ki, miközben a folyadékkal a lyukat elölről és hátulról kezeli, mert a friss lyuk benőhet.

A gyógyult füllyukból (a belőtt fülbevaló legalább 6 hétig történő folyamatos benntartása után) a fülbevaló kivehető, mert a gyógyult lyuk nem fog benőni. Az ismételt behelyezés előtt tisztítsa meg a fülbevalót a Studex After Piercing folyadékkal.
Ha más gyártó fülbevalójának viselete során (teljesen gyógyult füllyuk esetén) probléma merül fel, akkor elképzelhető, hogy a fülbevaló anyaga allergiás reakciót váltott ki. Ekkor javasoljuk a fülbevaló eltávolítását és a fülnek az After Piercing folyadékkal való megnyugtatását. Néhány nappal később egy olyan fülbevaló, amelyről tudja, hogy a szervezete elviseli, visszahelyezhető. Alkalomadtán egy későbbi időpontban ismét kipróbálhatja, hogy tényleg allergiás-e az adott fülbevalóra. Amennyiben igen, a jövőben ügyelnie kell arra, hogy melyik anyag nem okoz érzékenységet.
Az évek óta meglévő füllyuk is begyulladhat akár egy olyan fülbevalótól is, amit már régóta visel.  Ennek okai lehetnek, például, olyan apró repedések, amelyeket a sál, illetve a sapka fel-, vagy levétele okoz. A Studex After Piercing folyadéka ebben az esetben is használ. Adott esetben cserélje ki a fülbevalót egy kisebbre, amelyet előzőleg megtisztított a folyadékkal.

A fülbelövés után közvetlenül jelentkező duzzadás és pirosodás abszolút normális jelenség. Ha betartja a kezelési útmutatóban foglaltakat, ezek a tünetek 48 óra után megszűnnek.
Erőteljes fájdalom, duzzadás vagy pirosodás esetén haladéktalanul forduljon orvoshoz.
Soha ne vegye a porcba lőtt fülbevalókat könnyedén! Ha ebben az esetben nem tartja be a kezelési útmutatóban leírtakat, illetve ha komplikáció esetén nem fordul orvoshoz, mindez a porcterület tartós sérülését eredményezheti. Ne halogassa: előbb megkönnyebbül és megnyugszik, ha időben felkeresi orvosát.

Benőhet a füllyuk?

A frissen lőtt és még meg nem gyógyult benőhet, ha kiveszi a fülbevalót. Ezért kell a fülbevalót legalább 6 hétig, illetve a porcba lőtt fülbevalót legalább 12 hétig folyamatosan viselni.
A teljesen meggyógyult lyuk már nem nő be. A szúrási csatornában bőr fedi be a belövés által keletkezett „sebet”. Néha úgy tűnhet, hogy benőtt, mert faggyúcsepp keletkezhet, ha sokáig nincs fülbevaló a fülben.

Hogy néz ki egy átlagos fülbelövés a Studex partnereknél?


Azon üzletek, amelyek a Studex füllyukasztó eszközeit használják, kellemes környezettel és kiváló szakemberekkel várják vendégeiket. A speciálisan kialakított belőhető fülbevalóinknak köszönhetően Ön egész nap viselheti azokat. A füllyukasztás során mind a fülbevaló, mind a rögzítő kapocs egyidőben, és optimálisan lesz felhelyezve. Nem érünk hozzá az ün füléhez feleslegesen. Az egész folyamat gyengéd, gyors, biztonságos és teljesen higénikus. Szakembereink semmilyen körülmények között nem érnek hozzá a steril fülbevalóhoz, vagy a steril kapocshoz. Továbbá az Ön füle nem érintkezik közvetlenül a fülbelövő eszközzel.

Tekintse meg szórólapunkat, és részletes útmutatónkat, amely 12 lépésben bemutatja a füllyukasztás folyamatát a Studex System75-el

Télen kilyukasztathatom a fülemet?

A válasz természetesen igen. Időről időre találkozunk olyan ügyfelekkel, akik úgy értesültek, hogy a füllyukasztás a téli hónapok alatt nem jó ötlet. Nekünk azonban fogalmunk sincs, honnan eredhet ez a mítosz. Ami azt illeti, ennél távolabb nem is állhatna az igazságtól. Az év bármelyik évszakában ki lehet lyukasztani a fület, a téli hónapok hidege pedig csak még kellemesebb lehet az újonnan kilyukasztott fül számára.

Persze, jobb, ha óvatosan viselünk ilyenkor sapkát, sálat és garbót, mint ahogy ezt a téli tippjeinkben is megemlítettük. Persze ez a tanács nem csak füllyukasztás esetén igaz, akkor is követendő, ha csak simán fülbevalót viselsz (különösen hosszabb darabokat). A gyulladás veszélye a téli hónapok alatt semmivel sem nagyobb, mint az év bármelyik másik időszakában.

Elmehetek úszni újonnan lyukasztott fülekkel?

A gyógyulási időszak alatt (a fülcimpa esetében 6 hét, porc esetében 12 hét), legjobb, ha kerüljük az úszást. Minden füllyukasztás egy apróbb sebet hagy maga után, melynek tisztán és sterilen tartása igencsak fontos. A nyilvános fürdőzőhelyek gyakran kórokozókkal, baktériumokkal szennyezettek; ráadásul a klórral tisztított medencék vizei is probléma forrása lehet: a klór és annak melléktermékei nem csak kiszáríthatják, de irritálhatják is a bőrt. A tavak és az óceánok vizei is baktériumokkal fertőzöttek.
Tehát, ha ennek ellenére mégis úszni indulsz, ajánljuk, hogy utána alaposan végezd el a rendszeres ápolási rutint a megfelelő utókezelő termékkel. Használhatsz azonban vízálló sebtapaszt is, amit a fürdés után el kell távolítani. Ne felejtsd el alaposan megmosni a kezed először! A homokot tiszta vízzel könnyedén leöblítheted a füledről.

Itt találsz néhány tippet, amelyek hasznosnak bizonyulnak majd a nyár, illetve a nyaralás alatt.

Még kiskorú vagyok. Szükség van a szüleim beleegyezésére, hogy kifúrassam a fülemet?

Igen, ha még nem múltál el 18, akkor a legtöbb országban szükség van a szülőd vagy a hivatalos gyámod beleegyezésére. A 16 év alatti kiskorúak esetében, a szülő vagy hivatalos gyám jelenléte elengedhetetlen a füllyukasztáskor, és egy beleegyezési papír aláírása is szükséges. A 16 vagy annál idősebbek esetében elég, ha a kiskorú magával hozza a kiválasztott üzletbe a szülő vagy hivatalos gyám által aláírt beleegyezési papírt.

Nem kapott választ a kérdésére? Írjon nekünk a Kapcsolat felvételi lapon. Folyamatosan bővítjük a Kérdések és Válaszok menüpontunkat.

A Studex csapata

Kérdések és Válaszok december 23, 2011

Maradjunk kapcsolatban

twitter Kövess Minket Twitteren.
Studex FanClub Hungary Studex FanClub a Facebookon
pinterest Találkozzunk a Pinterest-en.
Instagram Kövess Instagramon.
youtube Nézd meg videóinkat a YouTube-on.
email Üzenj Nekünk.
rss Iratkozz fel az RSS-re

Ennyire egyszerű