Nyári tippek füllyukasztáshoz

Summer tips: Tippek a nyárra: A frissen lyukasztott fülek védelmére egy nyári kalap tökéletesen megfelel.
A nyár, és különösen maga a nyári szünet a legjobb alkalom a füllyukasztásra. A zsúfolt mindennapok végével, nyáron, könnyebben hozzá lehet szokni az új fülbevalókhoz és a velük járó szükséges kezelési procedúrákhoz. Ez azon szülők számára hasznos leginkább, akiknek a gyermeke sikeresen elsajátíthatja a nyár alatt a fülbevalók kezelésének fortélyait. Ugyan ez a napi rutin csak néhány percet vesz igénybe, de könnyen lehet, hogy azon a 2-3 percen múlik, hogy gyermekünk eléri a buszt az iskola felé, vagy sem.

Sok szülő direkt a nyáron lyukasztatja ki a gyermeke fülét, teljesítve ezzel kívánságukat, hogy a suli első napján már az új fülbevalójukban jelenhessenek meg. Akadnak szülők, akik teljesen rábízzák a gyermekükre a fülpiercing kezelését, így növelve a gyermek felelősségtudatát. A hosszabb fülbevalókat sportfoglalkozások alatt el kell távolítani. Néha a kisebb darabokat sem árt kivenni a biztonsági okokból.
Mivel az új fülbevalókat 6 hétig kell megszakítás nélkül a fülben hordani, ezért a nyári vakáció ideális az új fülpiercingek beszerezéséhez, hiszen testnevelés órán, vagy egyéb sport foglalkozáson a viselésük tiltott.

A következő nyári tippek megválaszolnak néhány gyakori kérdést:

Elmehetünk nyaralni frissen kilyukasztott fülekkel?

Igen, nyugodtan, ha nem felejted el, hogy neked vagy a gyermekednek naponta kétszer muszáj elvégezned a szükséges kezelési rutinokat. Csak ne felejtsd otthon a “Studex After Piercing Lotion” fertőtlenítő és tisztítószert és a vattakorongokat! A 100 ml-es kiszerelést vidd magaddal, nehogy kifogyj a ápolószerből amíg vakációzol! Ha repülőre szállsz tartsd a kézipoggyászodban a szükséges termékeket! Az sem árt, ha viszel magaddal az útra nedves törlőkendőt. Így nem csak a fülbevalóidat tudod gondozni, de még a kezedet is megtisztíthatod, ha épp nincs lehetőség a kézmosásra.

Úszhatok az új fülpiercingjeimmel?

Nyári tippek: A tavak és óceánok vize jobb hatással vannak a frissen lyukasztott fülekre , mint a klóros medencék vize.
A gyógyulási időszak alatt (a fülcimpa esetében 6 hét, porc esetében 12 hét), legjobb, ha kerüljük az úszást. Minden füllyukasztás egy apróbb sebet hagy maga után, melynek tisztán és sterilen tartása igencsak fontos. A nyilvános fürdőzőhelyek gyakran kórokozókkal, baktériumokkal szennyezettek; ráadásul a klórral tisztított medencék vizei is probléma forrása lehet: a klór és annak melléktermékei nem csak kiszáríthatják, de irritálhatják is a bőrt. A tavak és az óceánok vizei is baktériumokkal fertőzöttek.

Tehát, ha ennek ellenére mégis úszni indulsz, ajánljuk, hogy utána alaposan végezd el a rendszeres ápolási rutint a megfelelő utókezelő termékkel. Használhatsz azonban vízálló sebtapaszt is, amit a fürdés után el kell távolítani. Ne felejtsd el alaposan megmosni a kezed először! A homokot tiszta vízzel könnyedén leöblítheted a füledről.

Hogyan óvjam meg a fülemet a leégéstől?

A fül nagyon érzékeny, és fontos, hogy megvédjük a Naptól. Amennyiben a piercinged új, ne használj naptejet! Helyette viselj egy nyári kalapot, vagy egy fejkendőt.

Következtetés:

Az új fülpiercingek nem okozhatnak problémát, ha épp vakációzól, strandolsz, esetleg túrázol, vagy egyéb más tevékenységben veszel részt. Hamar hozzászoksz a szükséges mindennapi rutinhoz, és amikor hazatérsz a vakációról, kipihenten és jókedvűen, az új fülbevalóid már csak a hab lesz a tortán. 🙂

Megjegyzés: Mint azt említettük a Felhasználási feltételekben, ezek a tippek nem orvosi eredetűek. Ha egészségügyi kérdéseid vannak, keresd fel a háziorvosodat!

Nyári tippek füllyukasztáshoz július 19, 2013

Maradjunk kapcsolatban

twitter Kövess Minket Twitteren.
Studex FanClub Hungary Studex FanClub a Facebookon
pinterest Találkozzunk a Pinterest-en.
Instagram Kövess Instagramon.
youtube Nézd meg videóinkat a YouTube-on.
email Üzenj Nekünk.
rss Iratkozz fel az RSS-re

Ennyire egyszerű