Baselworld 2013: Karóra és ékszer trendek

Baselworld 2013, új hall – © Baselworld
Ahogy megérkeztünk az idei „Baselworldre”, a két svájci építész, Herzog és de Meuron extravagáns, új komplexuma köszöntött, amit a show alkalmára építettek. 2013. április 25 és május 2-a között a Svájci Baselben 41. alkalommal rendezték meg a kiállítást. 1,460 tervező 40 különböző országból mutatta be újdonságait. 122,000 látogató és 3,610 médiaképviselő 100 különböző nemzet képviseletében jött el Baselbe, hogy megtekintse a legújabb ékszer és karóra trendeket. Ezekkel a számokkal új rekordot döntött meg az esemény.

Ezzel az új koncepcióval, a Baselworld megerősítette a tényt, miszerint az ékszerek és karórák világa kezd egybefonódni. A 2013-as Baselworldön bemutatásra kerültek olyan márkák, mint a Breguet, Breitling, Bulgari, Chanel, Chopard, Dior, Gucci, Hermès, Hublot, Louis Vuitton, Omega, Oris, Patek Philippe, Rolex, Swarovski, Swatch, Tag Heuer, Tissot, Tudor, Versace és Ulysse Nardin.

SHEEN SHE-3504SG Swarovski Elements kövekkel – © Casio Computer Co., Ltd.

A Casio kihasználta a 2013-as Baselworld lehetőségeit, hogy bejelentse a SHEEN női karórák családjának három új tagját. Az új SHE-3504 darabok számlapja ”Swarovsky Elements” kristályokkal vannak díszítve. Az április 25-i sajtókonferencián a cég bemutattaa Sheen karóra márka új arcát, bemutatta az énekesnő és modell Elisabetta Canalist. A 34 éves barna szépség, aki nem mellesleg George Clooney exbarátnője, a női eleganciát, a stílusosságot és a magabiztosságot képviseli, csak úgy, mint a SHEEN. Elisabetta Twitteren (@JustElisabetta) azt írta: “Örömmel és büszkeséggel tölt el, hogy a #Casio #Sheen #BaselWorld európai márkanagykövete lehetek. instagram.com/p/Yh08qDk0_n/“. A link egy Instagram képhez vezet, amin ő maga is egy SHEEN-t visel.

Néhány híresség is felbukkant itt-ott. Roger Federer a tenisz csillag aki a Rolex márkanagykövete, április 25-én látogatta meg a svájci órakészítő standját. A kereskedelmi show csarnokán kívül vette észre őt a Baselworld csapata, akik egyből feltöltötték Twittere a képet Rogerről. Az egykori atléta, Felix Baumgartner, aki a sztratoszféra magasságából való ugrásával vált híressé, a Zenithet látogatta meg márkanagykövetükként. Az amerikai zenei producer, Swizz Beatz új fejhallgatókat mutatott be a Hublot standjánál, és részt vett az órakészítő és a fejhallgató gyártó Monster társulásának bejelentésében is. Még az új csarnok komplexum hivatalos nyitó ceremóniája előtt, április 23-ra, körülbelül 1000 médiaképviselőt hívtak meg, ahol az amerikai énekesnő, Lana del Rey adott egy exkluzív koncertet

Ressence Type 3 a felszínre hozza az időt – © Ressence bvba

Az igazi újdonság a Type 3 volt, amit a 2009-ben alapított belga karóra márka, a Ressence mutatott be. A Benoît Mintiens által tervezett karóra forgó lemezekkel van felszerelve, amik mutatják az órát, a percet és a másodpercet. Ezek a lemezek egy folyadék tetején úsznak, aminek eredményeként azt az illúziót keltik, mintha a számlap egy kupolás zafír kristály tetején lebegne. Ez a trükk lenyűgöző hatást kelt. A tervezés absztrakt és minimalista. Ez a darab neon zöld mutatókkal és számokkal különösen jól mutat.

Az ékszertervezők hatalmas kínálattal jelentkeztek. Itt van néhány a trendek közül, amelyeket említésre méltónak találtunk:

1. Az árban megengedhető szegmensek tündökölnek.
Az olasz ékszermárka, Ti Sento Milano is ezt a trendet képviseli. A márka idén ünnepli a 10. évfordulóját és mutatta be a ”Ti Sento 10 Fabulous Years” kollekcióját. A 10 darab ródiummal vagy arannyal bevont ezüst gyűrűkollekció egy finom csokoládééhoz hasonló dobozban kapható.

Ti Sento 10 Fabulous Years Collection – © IBB Amsterdam BV

2. Az ékszerek keverése és halmozása ”menő”.

Brumani karkötők, Baobab collection – © Brumani C. R. Brüner Ltda

Rengeteg ékszergyártó kínál olyan kollekciókat, melynek darabjait nagyszerűen lehet keverni, passzoltatni egymással, vagy csak felhalmozni őket egymás hegyén-hátán a karodon. Több gyűrű egy ujjon, több karkötő más-más színben a karodon, vagy több fülbevaló ugyanazon fülben most nagyon trendi. A brazil Brumanistrong> márka is ezt a trendet követi. A Boabab kollekció karkötői – amelyek a képen is láthatóak – a brazil életstílus testamentumai.

3. Több ékszer a férfiak számára

Stephen Webster Highwayman woven bracelets – © Stephen Webster Ltd. Jeweller
A tökéletes ékszer megtalálása már a divat-őrült férfiak számára is sokkal egyszerűbb. A választék évről évre bővül. A 2013-as Baselworldön, például, a brit ékszertervező, Stephen Webster mutatta be az új férfiaknak szánt ékszerkollekcióját. A gravírozott, a fényes és a ródiummal bevont ezüst darabok igazán férfias kinézetet kölcsönöznek a viselő számára.

BASELWORLD 2013, Global Brands, Hall 1.0 — © Baselworld
BASELWORLD 2013, Global Brands, Hall 1.2 — © Baselworld
BASELWORLD 2013, Global Brands, Hall 2.1 — © Baselworld

Maradjunk kapcsolatban

twitter Kövess Minket Twitteren.
Studex FanClub Hungary Studex FanClub a Facebookon
pinterest Találkozzunk a Pinterest-en.
Instagram Kövess Instagramon.
youtube Nézd meg videóinkat a YouTube-on.
email Üzenj Nekünk.
rss Iratkozz fel az RSS-re

Ennyire egyszerű